Mångfald och möjligheter

”Vad ska jag bli när jag blir stor?” Inga Ingenjör är påhittig och hon gillar teknik. Det är inte självklart att ett barn känner till ett yrke där man använder sig av ett sånt intresse. Vi vill ge exempel, visa möjligheter och vår förhoppning är att ge barn därute ett förslag på vad man kan bli när man blir stor.

När man arbetar för barn tillkommer ett extra ansvar. Barn utvecklas hela tiden och formas av sin omgivning. Det finns många viktiga faktorer som måste tänkas  igenom noga och tas ställning till för oss.

Vi tycker att det är viktigt att visa barn många olika exempel vad människor kan tänkas göra och att det inte finns något förutbestämt vem som gör vad. Hittills har vi diskuterat väldigt mycket kring bokens karaktärer och kommit fram till att det viktigaste för oss är mångfald. Barn bör se att det finns alla möjliga tänkbara människor som kan arbeta med det ena eller andra oavsett vem man är till det yttre.

Genom att låta huvudkaraktären i boken vara en flicka visar vi att det går precis lika bra att tycka om teknik som tjej. Vi menar att idag är det inte alls säkert att man får reda på det eftersom könsfördelningen inom denna typ av yrke inte ser ut så p.g.a rådande samhällsnormer. Men det är inte bokens mittpunkt att hon är en flicka – det råkar bara vara så i detta fallet.

Med vår bok hoppas vi kunna göra ett litet bidrag till utvecklingen mot en framtid med större fokus på individ och inte på kön. En framtid och en nutid där mångfald är något mycket positivt.

/Malin & Andrea

Inga hand1.grön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s