Så föddes idén om Inga Ingenjör

Det var sommar och året var 2013. Andrea arbetade med en sommarskola för barn. I samband med detta kom Pettson och Findus på besök och spelade och sjöng för barnen. Hon fick en varm känsla i kroppen. Minnen av fina stunder från barndomen tillsammans med dessa barnbokskaraktärer blossade upp.

En idé väcktes att skapa en karaktär som kunde ge samma känsla till barnen och koppla det till favoritämnena teknik och naturvetenskap. Men Andrea visste inte hur hon skulle lyckas realisera idén förrän hon fick Malin på tråden.

Malin studerade industridesign på samma högskola och var en bekant. De hade tidigare arbetat inom samma studentdrivna organisation för välkomna nyantagna studenter. Malin såg behovet direkt, inte bara av barnbokskaraktären utan av konceptet ”Inga Ingenjör”.

Det råder en snedrekrytering till tekniska högskolor och idén om Inga Ingenjör utvecklades  till idén om att skapa ett koncept för att kunna arbeta långsiktigt för en ökad social hållbarhet och breddad rekrytering till tekniska utbildningar.

De båda entreprenörerna träffades och idén blev till både målsättningar och planer. Två unga kreatörer med en brinnande beslutsamhet om att använda sin kreativitet för att skapa något positivt och viktigt som i längden kan göra skillnad för människor. Inga Ingenjör hade fötts och idag brukar Malin och Andrea kalla sig för Inga Ingenjörs två mammor.

Inga Ingenjör Malin Yngvesson Andrea Pettersson

Malin Yngvesson och Andrea Pettersson från bokreleasen av Inga och Leo löser allt i augusti 2015

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s