Stöd från Lunds Tekniska Högskola

Precis innan sommaren togs ett beslut av Ledningsgruppen JäLM att stötta projekt Inga Ingenjör under hösten 2016. Tack vare deras backning har ett intensivt arbete inom projekt Inga Ingenjör riktat mot specifika delmål tagit fart. Arbetet fortskrider i denna fas fram till den 31 december från projektets ”base camp” på Vattenhallen Science center.

 

Detta är andra gången vi får stöd från JäLM. Och hur gick det till egentligen att få stöd från Lunds Tekniska Högskola?

Redan från start insåg Malin och Andrea att de behövde få stöd utifrån för att realisera sina visioner om att inspirera barn i lågstadiet med Inga Ingenjör. Och eftersom båda var studenter från Lunds Tekniska Högskola valde det att kontakta kommunikationsavdelningen för att se om de ville ställa sig bakom konceptet Inga Ingenjör.

Chefen för kommunikationsavdelningen gillade idéen spontant. Och hon förmedlade vidare till ledningsgruppen för jämställdhet, likabehandling och mångfald (JäLM). Att arbeta med att introducera teknik och ingenjörsyrket redan i lågstadiet är en öppning för att konstruktivt kunna arbeta med breddad rekrytering till högskolor på lång sikt.

Andrea och Malin ställde sig upp några få dagar senare och pitchade sin idé för ledningsgruppen för jämställdhet likabehandling och mångfald (JäLM). Dessa hurrade för  Inga Ingenjör då projektet ligger i linje med vad de vill åstadkomma. Sedan dess har JäLM varit projekt Inga Ingenjörs viktigaste stöttepelare och backare. Vi vill rikta vårt varmaste tack!

Litteralund 2016 Lunds stadsbibliotek. Bild: Martin Spencer

Litteralund 2016 Lunds stadsbibliotek. Bild: Martin Spencer

Visste du att? Nu på lördag den 17 september kan du se Inga Ingenjörs uppfinnarföreläsning för hela familjen på LTH Studiecentrum i samarbete med Vattenhallen Science center och LTH kommunikation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s