Böckerna

171027.Framsida-Inga och Leo programmerar

Inga och Leo programmerar är en inspiration för alla barn (5-9 år) att lära om hur datorer och robotar styrs på ett kul och lekfullt sätt. I dansstudion lär Inga och Leo sig programmering med hjälp av en fartfylld dans koreograferad av en känd youtuber. Och med sina nyvunna kunskaper får de en robot att leverera lördagsgodis gång på gång.

I dagens moderna samhälle utförs allt fler saker av robotar och maskiner som styrs av datorer.. Att lära sig hur datorer och robotar styrs är därför mycket aktuellt och viktigt ur ett demokratiskt perspektiv. Skolverket tog i mars 2017 ett beslut om att införa programmering i grundskolan. Därmed finns ett stort behov av att tillhandahålla enkla medel för både pedagoger, föräldrar och barn att förstå vad programmering innebär.

Med sagans kraft slår vi hål på myten att programmering är svårt och komplicerat. Att lära om programmering ska vara lika roligt som det är viktigt – så enkelt är det. Och därför har vi skapat boken Inga och Leo programmerar som är en uppföljare till Inga och Leo löser allt.

Köp boken från Fri Tankes hemsida här

 

Inga Ingenjör.Framsida

I boken om Inga Ingenjör står kreativitet och inspiration till naturvetenskap i fokus. Det är en fart- och glädjefylld historia där idéer kläcks och bland annat en slanghållare och en gräddbulleförstorare uppfinns. Inga är nyfiken, hon brukar undersöka och komma med idéer på olika uppfinningar. Hennes bästa vän Leo är förtjust i lasrar, och han älskar att bygga saker som till exempel laserbanor.

I boken ”Inga och Leo löser allt” får Inga följa med sin pappa till jobbet. Han är vaktmästare på ett universitet. Där hittar Inga ett hemligt laboratorium där hon träffar roboten Professor Väte. Inga blir ingenjör och får låna en solbil så att hon kan åka till sin bästa vän Leo. Tillsammans börjar Inga och Leo hjälpa invånarna i Lund med olika saker.

Läs bokens första recension från en lärare i lågstadiet.

Köp boken från Fri Tankes hemsida här

 

En reaktion på ”Böckerna

  1. Ping: Andrea Pettersson – Womengineer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s