Om Projektet

Inga Ingenjör kom till för att inspirera barn till teknik och naturvetenskap på ett lekfullt sätt. Den första frukten av projektet blev boken Inga och Leo löser allt som visar barn vad man med lite nyfikenhet och fantasi kan tänkas göra och begreppet ingenjör introduceras. Den andra boken om Inga Ingenjör heter Inga och Leo löser allt och är en lekfull introduktion till programmering.

Vår vision är att nå ut och inspirera så många barn som möjligt oavsett bakgrund, så ett litet frö och självklart sprida glädje. Det kan vara svårt att veta vad man kan göra av sitt intresse eller begåvning när man väl blivit stor. Vi hoppas att detta lekfulla smakprov på vad en ingenjör kan tänkas göra kan hjälpa till med detta.

För vad gör egentligen en ingenjör? Det är inte alltid den lättaste frågan att svara på. Men med hjälp av Inga Ingenjör vill vi sammanfatta det vi ser som stommen: en ingenjör ser möjligheter och tekniska lösningar, tar oss framåt i utvecklingen och underlättar vardagen för sina medmänniskor.

Boken riktar sig till alla och den huvudsakliga åldersgruppen är 5-9 år. För att ha större chans att förverkliga vår vision, om att nå ut till så många barn som möjligt, valde vi att direkt ge bort 150 st böcker av första upplagan till utvalda skolor i Skåne. Det finns idag en uppenbar snedrekrytering vid Sveriges högskolor, större delen av studenterna har högutbildade föräldrar. Tar vi till exempel Lunds Universitet har 70 % av elevernas föräldrar en eftergymnasial utbildning. Det finns många olika faktorer till att det ser ut såhär, en del kan vara att man undermedvetet blir påverkad av sin omgivning och sätter sina mål och drömmar efter det. Med Inga Ingenjör hoppas vi kunna öppna en dörr för fler barn att se sina möjligheter. Vi söker just nu nya samarbeten för att få möjlighet att nå ut med inspirationen till fler barn! Kontakt.

Idén föddes när Andrea jobbade på Vattenhallen science center. Dit får barn i olika åldrar komma och pröva på diverse experiment och hon fick idén att inspirera fler barn, även de som kanske inte har chansen att besöka en sådan plats som Vattenhallen. Så kom alltså idén om Inga Ingenjör till världen och den ansvariga personalen på Vattenhallen var mycket stöttande vilket gav idén bränsle att förverkligas. Andrea kontaktade Malin för att utveckla och visualisera konceptet och sedan dess drivs projektet med mycket glädje och målmedvetenhet.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s